Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

30 juni 2019

Stockholm, svartvita bilder av Bodil Malmsten

  "Vaknade av solen 06.15. Steg upp, tog på träningsoverallen och sprang ut.
    Karlbergssjön skimrade milt emaljblank, rusningstrafiken hade inte startat och på andra sidan vattnet hägrade Karlbergs slott utan synlig militär.
   Solvändorna hade inte vissnat vid Länkarna Hornsberg och runt kolonistugorna hade plommon mognat, päron, äpplen, svartvinbär och rosor och potatis.
   Författargården bredvid Ekelundsbron sov med röda timmerstockar. Som om det räckte med att allting fanns. Som on världen i sig själv var nog och inte krävde några författare för att skriva ner den." (sid 125)
Stockholm, svartvita bilder finns i Svartvita bilder & andra noveller av Bodil Malmsten. En novell om hur världen kan se helt annorlunda ut bara efter en natts sömn. Den unge mannens semester är slut, han återvänder från Gotland till Stockholm, inget roligt jobb i mörkrummet, flickvännen gjort slut, han känner ingen.


Novell IV hos Ugglan: 
9. Läs en novell med något svart i titeln.

2 kommentarer:

Ugglanoboken sa...

Bodil Malmsten gillar jag! Har själv haft svårt att få till det där med svart i titeln :-)

Hanneles bokparadis sa...

Helena, jag tyckte också det var svårt :)