Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

28 juni 2019

Krukan av Luigi Pirandello

"Han stampade med fötterna i marken och ylade på samma sätt som om han sörjde en släkting som hade dött:
  - Den nya krukan! En kruka för fyra onza. Den varinte ens tagen i bruk!
    Han ville veta vem som hade haft sönder den. Kunde den kanske ha gått sönder av sig själv? Men när? Och hur? Man kunde inte se några märken av våld. Den kanske var sprucken redan i fabriken? Nej, inte! Den klingade ju som en kyrkklocka." (sid 259)
Krukan av Luigi Pirandello finns i Humoreller : noveller med humor och skratt och berättar om den snåla och bråkiga Zirafa. Han hade gott om olivträd men han tyckte om att gräla med alla, anmäla alla småsaker. Hans juridiske rådgivare var trött på honom och gett honom en lagbok, så att han själv skulle leta reda på den juridiska grunden till de tvister han ville väcka åtal i.


Novell IV hos Ugglan: 
30. Läs en novell där ett konstverk finns med.

Inga kommentarer: