Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

28 juni 2017

hemma hos Strindberg

August Strindberg hade ungefär 3 000 böcker i sitt tredje bibliotek, tidigare hade han flyttat flera gånger och pantsatt sina böcker för att få pengar. Av dessa böcker är ca 600 skönlitteratur, resten olika faktaböcker. Strindberg läste flitigt och gjorde anteckningar i sina böcker. Bara det ett forskningsområde att studera när han skriver "Skit" och "Lögn!" i marginalen. Bra sommarutflykt att besöka Strindbergsmuseet.
Passa på innan museet stängs för reparation.

8 kommentarer:

znogge sa...

Där har man varit några gånger! Rekommenderas :D

Klimakteriehäxan sa...

Blev inspirerad - men hinner inte dit innan det stängs för renovering. Får bli 2018 i stället. (Har alltså aldrig varit, ligger väl för nära ...)

Mrs Calloway sa...

har varit där. intressant. men just nu som sagt stängt för renovering. Strindbergsmuseet stängt för renovering 1 juli 2017-20 januari 2018.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, fick du besöka biblioteket?

FrökenChristina sa...

Får återkomma när det är nyöppning. Annars är det trevligt att besöka Blå Tornet.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, två dagar kvar...

Mrs Calloway, jag såg det på hemsidan, intressant att titta på hans bokhyllor.

Fröken Christina, speciell atmosfär.

MissMagic sa...

Älskar det museet! :D

♥ Hanneles bokparadis sa...

Miss Magic, känns som Strindberg kvar