Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

15 juni 2018

Ockuperat land av Oline Stig

"Egentligen var det kanske synd om Ylva, tänkte Niklas men slog bort tanken direkt. Det hade alltid varit Stellas ingång när de analyserat hans chefs personlighet. Oälskad och osäker, stora problem, bla, bla, bla. Tänk för att han inte brydde sig. Hon var en tyrann, punkt slut. Titta bara på Sophie som var nära ett sammanbrott. Hon hade i princip tagit över Ylvas jobb, allt hon inte klarade själv lassade hon över på Sophie" (sid 68)
Ockuperat land (ur samlingen Över gränsen : noveller) av göteborgskan Oline Stig handlar om en grupp missnöjda kollegor som inte mår bra av den nya chefens metoder; alltför hårdhänt mot äldre som blivit uppsagda. Trots sjukskrivning, arbetsbrist. Kollegorna håller möte och funderar; hur de ska kunna hitta brister på denna Ylva? Hon skyller allt på alla andra, en katastrof är hon, varför reser hon så ofta till England? Niklas leder gruppens möten, han följer också med till personalfesten nära Ylvas hem. Niklas ändrar sig, och följer med på skärgårdstur till Runmarö för att titta på den ovanliga floran och Strindbergs gamla hus. Kanske fienden inte är fiende?
16. Läs en novell om flykt.
jag deltar i Ugglans novellutmaning Novell III.

4 kommentarer:

Mösstanten sa...

Intressant frågeställning. Är chefen dålig eller inte? Vi har väl alla stött på dåliga chefer här och där.

Hanneles bokparadis sa...

Masstarten, precis, en får läsa hela novellen.

Ugglanoboken sa...

Gillar verkligen Oline Stigs noveller!

Hanneles bokparadis sa...

Helena, väldigt spännande författare!