Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 augusti 2018

Om Bob Dylan av Sara Danius

Dylanäventyr av Sara Danius finns nu i bokform,
tidigare har man delat ut den till Akademiens Vänner.
Ola Holmgren, professor i litteraturvetenskap, var inte förvånad att Dylan fick Nobelpriset för han har skrivit boken Stickspår : åtta skäl varför Bob Dylan borde tilldelas Nobelpriset i litteratur. Boken innehåller åtta subjektiva val och analyser av Dylans stora och varierande produktion: Red River Shore, Born In Time, Series Of Dreams, Missisippi, Abandoned Love, Angelina, Carribean Wind, Blind Willie McTell. Holmgren är inte den enda som jämför Dylan med Shakespeare, även Christopher Ricks professor of Poetry at Boston University.

4 kommentarer:

znogge sa...

Spännande!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, intressant!

Mösstanten sa...

Intressant att veta för jag var ytterst tveksam till Bob Dylan som nobelpristagare. Men jag känner till Dylans produktion väldigt dåligt egentligen. Min man gör det, däremot och han var positiv.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, det finns många poeter som har fått Nobelpriset... Dylan följer med sin samtida, är aldrig detsamma.