Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

14 februari 2019

För stort för att prata om av Anna-Carin Svanå

   "Jag vred på huvudet och ryckte till när fyra stora bruna hästar passerade , alldeles för näre. Hovarna klapprade mot asfalten. Poliserna i sadlarna stirrade allvarligt rakt fram.
   "Är du rädd för hästar?" sa flickan med myror i byxorna och tittade på mig med uppnosig blick.
   "Nej, det är jag verkligen inte", sa jag."

För stort för att prata om : och andra noveller av Anna-Carin Svanå innehåller sju noveller. Olika teman, trevliga, ömsinta, vardagsnära noveller, lätta att känna igen sig.

Novellen Ett främmande barn handlar om en medelålders kvinna som sitter på ett café på Avenyn i Göteborg och väntar på sin nya kärlek. "Deras" bord är upptaget och det retar henne. Hon blir tvungen att sätta sig på ute terrassen och vänta med massa stojiga barn, de pratar ett språk hon inte förstår.

Det blir väldigt ljudligt ute, skrik och polishästar; demonstration mellan nazister och deras motståndare. Kvinnan ringer till sin vän och säger att hon inte kan ta sig därifrån, knuffas med alla som springer, hon får panik, lutar sig mot en vägg. Kvinnan som satt på caféet springer gråtandes med sin lille son i famnen. Hon ger barnet till kvinnan och säger att hon måste hitta sin flicka som försvunnit. Hon springer iväg utan sin lille son.


Novell IV hos Ugglan:
8. Läs en novell vars titel består av tre ord .

6 kommentarer:

Znogge sa...

Vanligtvis är jag inte så förtjust i noveller men måste säga att denna verkar intressant.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, helt ny fin novellsamling.

Mösstanten sa...

Tack för tipset. Den verkar intressant.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, jag är glad att jag fått läsa denna novellsamling.

wiolettan sa...

Intressant och spännande verkar novellen vara. Bra tips. Tack!

Hanneles bokparadis sa...

wiolettan, jag tycker mycket om Svanås noveller.