Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

14 februari 2022

Adrenalina : mina okända berättelser av Zlatan

Adrenalina : mina okända berättelser (My untold stories 2021) av Zlatan Ibrahimovic, Luigi Garlando, en 40-årig mans dagbok, öppet och ärligt om fotbollen, oron för framtiden och om den svåra konsten att låta adrenalin och balans ta lika stor plats såväl i vardagen som på fotbollsplanen. En kärleksförklaring till frun Helena ❤️ och sönerna. En bok jag blir glad av att läsa, om en spelare som nu jobbar för andras mål och gillar att inspirera och få unga lagkamrater att växa. Förr angrep han domarna, idag hjälper han dem.

"Tack vare idrotten har jag haft turen att få lära känna människor från hela världen, vi kommer från olika kulturer, har olika åsikter, livsåskådningar och förutsättningar men vi delar omklädningsrum och kämoar tillsammans sida vid sida. Det har ökat min förståelse för människors olikheter och samtidigt lärt mig att man kan förenas i sporten. Utan fotbollen skulle jag inte ha lärt mig känna dem och inte vetat något om deras bakgrund och kulturer. Är du muslim, katolik? Det spelar ingen roll. Respekt är det enda som spelar någon roll i mitt omklädningsrum." (sid 30)
Zlatan Ibrahimovic har prisats med H.M. Konungens medalj för förtjänster för svensk idrott.

9 kommentarer:

Mösstanten sa...

Böcker som man blir glad och positiv av att läsa har stort värde. Jag har inte läst någon bok om eller av Zlatan, men han måste vara en intressant och stark människa.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, denna är intressant och fin bok även om man inte är fotbollsfantast.

femfemman sa...

Klart man måste läsa om denne otroligt man och om hans egna tankar.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, en bok som man blir glad av och lär sig om en värld som man inte är så bekant med.

Klimakteriehäxan sa...

Vill gärna läsa!

Ama de casa sa...

Den boken vill jag också läsa :-)

Ha en fin Alla hjärtans dag!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakterieläxan, en personlig trevlig bok!

Ama, lärt mig mycket nytt om fotboll, hur man tänker och så mitt i allt, önskar detsamma!

znogge sa...

Där har han verkligen en poäng! Med ömsesidig respekt kommer man mycket långt. Borde vara en självklarhet men tyvärr...

Ha en bra dag!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, respekt inte självklart, en läsvärd bok, ha en fin dag själv!