Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

29 juni 2020

Paradisets mage av Suzanne Brøgger

"Nu ska du få höra hur jag blev en levande människa. De vuxna vet nämligen inte alls hur man får barn. De bara tror att de vet. "Nu har vi bil och båt", säger de, "nu ska vi ha ett barn också."
Paradisets mage (Paradisets mave 1993) av Suzanne Brøgger är ett av mina loppisfynd, finns en del intressanta barnböcker. Jag plockade fram denna nu eftersom vi får vårt 5:e barnbarn om några veckor. De blivande föräldrarna  klättrar i berg nästan varje dag nu. Vi börjar befara att storken kommer och lämnar babyn uppe på berget.

Paradisets mage är en vackert illustrerat bok av Fleur Brofos Asmussen. Det lilla fröet berättar i jag-form hur den växer och tänker i mammas mage.

"En sak tycker jag är lite tråkig. När jag är född kommer de genast behandla mig som en liten dumbom, som ingenting vet. Tänk att man ska ligga där och höra på allt deras pladder. Nej, jag tror att jag stannar här lite till."

10 kommentarer:

Mösstanten sa...

Verkar vara en fin bok och passande i din situation. Då är det bara att vänta. :-)

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, finns inte flera alternativ :)

femfemman sa...

Ja, med tanke på att barn är så kloka, så borde man inte behandla dem som dumbommar.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, en viktig tanke i boken av kloka Brøgger.

Znogge sa...

Vilken fin bok och spännande tider nu!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, spännande positivt väntande!

wiolettan sa...

Den boken verkar vara både rolig och intressant. Fin idé att tänka i det ofödda barnets ställe.
Inget är som väntans tider, är det en del som säger.

Hanneles bokparadis sa...

Wiolettan, intressant tema, en fin tid.

Veiken sa...

Oj, hoppas inte att storken behöver lämna sin last uppe på ett berg, Dessa underbara barnbarn som är små mirakel allihop!

Hanneles bokparadis sa...

Veiken, livets efterrätt, en sån lycka!