Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 juni 2018

bibliotekarien tipsar

"Det är som guerillastrider mellan smalskuggor och ljusstrålar, men den spillrande månmjölken segrar och rinner snart ihop igen på denna sidan, krusas och bucklas, månstrålanda vifta på stjärtarna, simma som spermatozoer eller snärmsporer. En bit hitåt och holmen ger inte längre halvlä, den svaga brisen blir friare, vattenkrusningen mera storbucklig och ljusormarna vifta storslängiga. Månen skriver i hast på en massa romantikers växlar. Man ser på tills man tröttnar."
Månsken ur samlingen Det enkla och det svåra av Harry Martinson från trettiotalet är fint beskrivet av en stor naturälskare, som iakttar det allra minsta och det stora. En underbar text som framkallar bilder, trevligare än att stirra på en skärm.
24. Läs en novell med något runt i titeln.
jag deltar i Ugglans novellutmaning Novell III.

5 kommentarer:

znogge sa...

Det var väldigt länge sedan jag läste något av honom så tack för påminnelsen!

Mösstanten sa...

Min far älskade Harry Martinsson. Har ett par diktsamlingar efter honom, men jag har inte läst mycket i dem.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, samma här, han skriver ju bra.

Mösstanten, jag läste en hel del av Harry Martinson på 1970-talet.

Mrs Calloway sa...

en ser ju inte själva bibliotekarien! Harry Martinsons dikter älskar jag

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, det viktigaste syns!