Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

11 april 2019

Drömmen runt hörnet av Lucy Dillon

"Det har alltid varit mitt jobb, förstår du. Att hitta konst som gör folk glada - eller lugna - eller i alla fall får dem att må bättre. Man kan inte bestämma vad andra människor ska tycka om. Det är deras egen sak." (sid 209)
Drömmen runt hörnet (2019) av Lucy Dillon är så närvarande som om man själv satt med och deltog i samtalet mellan systrarna Lorna och Jessica. Hundar finns med som alltid. Båda deras föräldrar har dött med kort mellanrum och de vet inte mycket om dem, det samtalet ägde inte rum i tid. Jessica är lärare och trettioåriga Lorna vill öppna eget galleri. Hon är inte lika konstnärlig som moder, men hon vill lyfta begåvade konstnärer. Tur att hennes nya lägenhet ovanpå galleriet är stor med många rum, för många behöver plötsligt en plats att sova i, två hundar att ta hand om också.

"Lorna tittade på Joyces halvtomma bokhylla vid öppna spisen, där böcker plockats bort lite här och var så att hyllan påminde om en gles tandrad, och tyckte att hennes eget liv var likadant. Gapande hål där det borde finnas minnen." (sid 315)

7 kommentarer:

Znogge sa...

Den läser jag just nu. Lucy Dillon är alltid ett säkert kort.

Mösstanten sa...

Har aldrig läst något av Lucy Dillon. Tillhör de bättre feelgoodförfattarna, antar jag.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, en duktig trevlig brittisk författare.

Mösstanten, hon kan blanda teman på ett bra sätt.

Yasmine sa...

Älskar omslaget! :D

Hanneles bokparadis sa...

Yasmine, visst är det fint.

Vargnatt sa...

Gillar verkligen Dillons böcker :)

Hanneles bokparadis sa...

Vargnatt, alla jag läst har varit bra :)