Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 maj 2021

inreder du med snygga böcker?

Antikvariat säljer vackra böcker som metervara till fina platsbyggda bokhyllor, för att det ska se snyggt ut. Men i mäklarbilder är böckerna bortrensade. I programmet Vem bor här? visas vackra hem, men få hem har bokhyllor. Boktapet på en fondvägg är också en lösning.
Det finns fina böcker om böcker för oss som även läser böcker. Books do Furnish a Room av bibliofil Leslie Geddes-Brown ger många tips och intryck om  man vill skapa med sina böcker, och utnyttja glömda hörn i sitt hem. Fina foton hur böcker kan förvandla alla rum till en lockande och magisk plats.
Älskar läsa om inredningstips hur man kan få in fler böcker snyggt i ett hem: Books Make A Home Elegant Ideas for Storing and Displaying Books av Damian Thompson är fullt av vackra bilder och idéer. Böcker i alla rum, inklusive hall, badrum. Mysiga tips även för barnens rum. Inred med böcker
av Alan Powers och Samuel Paulsson finns att låna på biblioteket, ingen trendig bok längre.
Inredning för dem som gillar böcker; en bokbricka, papperskorg eller litet bord med böcker, kan nog användas för strumpor också, kul av Bokia, jag ångrar att jag inte köpte en bokbricka.

14 kommentarer:

Mösstanten sa...

Det mesta med böcker är fint. Åtminstone för mig. Böcker skapar helt enkelt trevnad. Men det beror naturligtvis på att jag trivs med böcker och att läsa. Gör man inte det antar jag att man skapar trevnad på annat sätt.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, jag har dock inte köpt böcker i metervara...

Znogge sa...

I ett hem så ska det finnas böcker, i alla fall i min värld. När det gäller böcker så ser jag till dess inre skönhet. Sedan är allt en smaksak...

Trevlig onsdag!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, allt oftare ser man ju hem utan böcker, för mig är det lite udda; Ett hem utan böcker är som en kropp utan själ. Ha en bra dag!

Anki sa...

Hem kan inte vara hem utan böcker! Tack för tipsen Hannele :)

Ama de casa sa...

Roliga och fina inredningsdetaljer där :-)
Mina 9 böcker som står i en hylla kan nog inte räknas som inredning... ;-)

Hanneles bokparadis sa...

Anki, håller med, ett hem utan böcker är tråkigt...

Ama, skönheten finns i betraktarens öga :)

Klimakteriehäxan sa...

Böcker är vackert, men gränsen går vid boktapet ... alltför mycket fusk!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, boktapet har jag sett i kaféer och liknande.

Lena i Wales sa...

Jag älskar bokhyllor och i mitt barndomshem hade vi ett helt rum fullt med bokhyllor längs väggarna. Så hade jag även i mitt svenska hem.
Här i Wales har jag väldigt få böcker framme, min man tycker att när man läst en bok gör man sig av med den. Saknar böcker runt mig.

Hanneles bokparadis sa...

Lena i Wales, så kan man också tänka... men jag får ha mina böcker i barnens gamla rum, och maken får ha sina saxofoner i en annan del av huset, fast han har också bokhyllor 🎷

femfemman sa...

Böckerna finns i hyllor avsedda för dem i några olika rum.Är nog för dålig på och ointresserad av inredning flr att tänka på dem som inredningsobjekt.
Men ett hus utan böcker är inget levande hus i min värld.

wiolettan sa...

Vi har bokhyllor i två av våra rum, plus några vid våra sängbord. Det är ändå lite mindre nu än för några månader sedan. Vi rensade ut en hel Billy bokhylla.
Tycker om att se böcker efter väggarna, men boktapet, nej.
Trevlig kväll.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, lite tråkigt är det med hem helt utan böcker.

Wiolettan, vi har inge sängbord, utan var sin bokhylla i stället, önskar en trevlig kväll!