Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

22 juli 2010

Kungliga råd

Kronprinsessa Margareta har skrivit två trädgårdsböcker, jag har
Från Blomstergården 1917. Hon ger många handfasta råd.Ingrid frågade mej om jag kunde ge några exempel på råd.Hon ger många tips om att ordna den finaste blomsterrabatten.Kronprinsessa Margareta ger råd om rosor och vilda växter.Det fanns många olika blåklockesorter redan för 100 år sedan.Att man ska ordna ett litet blomstersjukhus låter utmärkt.

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Tack för dessa godbitar Hannele! Speciellt råden om rosor blev jag mycket intresserad av. Jag älskar rosor och vill väldigt gärna försöka anlägga lite "ros-ställen" i min trädgård- men jordmånen är mycket dålig här på näset- bara sandjord... Urvalet rosor som tål sådant är nog inte så stort- men det finns ju trots allt rosor här också....

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, visst är det fantastiskt att kronprinsessa Margaretas är fullt användbara fortfarande efter 100 år, hela boken är klart läsvärd. Sandjord är inte dåligt för rosor, för då klarar de vintern bra. En del odlar i ren sand, gräsklipp är bra kväve-gödsel.