Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 september 2010

Böcker som (för)följer mej

Dessa böcker har betytt mycket i mitt trädgårdstänkande, även om
nya idéer har smygit sej på. De finns nog på bibliotek.
Lotte Möller tycker att det ska vara roligt att ha trädgård, den ska passa just dem som bor där - inte grannarna. Man ska inte ta dö på allt liv som finns, även småfåglar, fjärilar och igelkottar ska få plats.
Hannu Sarenström var lite galen och hämningslös i sin första trädgård, jag är kvar i det romantiska stadiet och vill också gräva ett dike, där man kan se liljorna underifrån, som ett barn gör..
Ulla Molins vackra trädgård har jag sett i Höganäs, hon tycker att var och en ska forma sin egen trädgård efter egen smak, man ska kunna ha enkla växter, inga konstigheter.
Trädgårdens rum av Kvant & Palmgren ska man läsa, jag småduttar i min trädgård, är dålig på helheten. Då kan denna bok vara lite hjälp på traven.

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Lotte Möllers bok har jag läst och tyckte mycket om- de andra två ska jag försöka att låna hem från biblioteket- tack för dina fina tips! Jag tycker också att en trädgård ska vara en plats utan för mycket konstigheter- enkla växter- och- den ska passa en själv- inte grannarna. Nog så viktigt.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, viktigt att göra trädgård bara för sej själv. Jag har haft förmånen att besöka Ulla Molins gamla trädgård i Höganäs ett par gånger, det gjorde stort intryck på mej och jag planterade en egen plommonlund och annat.