Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

27 januari 2011

Vinterläsning

Mysigt att planera sin trädgård nu när man har tid och ser trädgården i vinterskrud. Mer tips finns i klassikerna Min trädgårdslund av Beth Chatto, Vårkänning av Hannu Sarenström, We made a Garden av Margery Fish och Jord under naglarna av Marie-Louse Paludan.

Läste om dessa bokliga vintertips i Trädgårdsvinter av Sanna Töringe.
Hon tycker precis som jag att trädgård ska man njuta av hela året.

6 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja en trädgård skall man njuta utav under alla årstider.
Härliga trädgårdsböcker allihop.
Ha det gott:)

♥ Hannele sa...

Marie, riktiga klassiker, de innehåller fina tips för finare höst- och vinterträdgård. Ha en fin dag.

Ingrid sa...

Du har så många fina boktips- och just nu är det härligt att planera och tänka på allt trevligt man ska titta på (förhoppningsvis) om några månader. Jag såg att fröer har börjat säljas... mycket lockande. Det får bli en tur till "Vellingeblomman" snart känner jag!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, härliga klassiker, finns säkert på biblioteket. Jag har nästan gett upp fröer för jag är så slarvig med vattning, och så har vi haft problem med sniglar. Man får börja tänka på nytt sätt.

EvaB sa...

I vinter har väl ändå sniglarna frusit bort kan man hoppas. Vi är ännu förskonade, undrar hur länge... Härligt med trädgårdsböcker!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Eva B, det får vi hoppas, trädgårdsböcker kan man aldrig ha för många av.