Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

19 februari 2016

gillar inte gubbar

Veckans utmaning från Kulturkollo: Vem är min favoritgubbe? I filmer finns de kanske, men i verkliga livet kan jag inte komma på någon, många är egoistiska besserwissrar.
Gubbe : a lovestory av Pär Lernström (född 1980) personporträtt av olika gubbar med en genomgång av stil, livskunskap, självsäkerhet, manlighet. Fint i llustrerad av Annelie Carlström. Rubriker: Gubbrädsla, Hur vet jag att jag är en gubbe, Olika typer av gubbar,  Surgubben, Pratgubben, Antigubben, Njutgubben, Stilgubben, Snålgubben, osv.

7 kommentarer:

Monika sa...

Jag hade ingen aning om att han har skrivit en bok, den måste jag kolla upp :)

znogge sa...

Men nog finns det väl en del "goa gubbar" ;-)

Hanneles bokparadis sa...

Monika, riktigt rolig bok faktiskt :)

Znogge, kan inte komma på nån...

Monika (syrlig.se) sa...

Det var ju en perfekt kommentar om gubbarnas problem.

Hanneles bokparadis sa...

Monika, en ganska träffsäker rolig bok.

Annette sa...

Jag måste tyvärr hålla med dig, var finns de goa gubbarna i verkliga livet..? Som inte tänker på sig själva först och främst. Tack för boktipset, den skall jag beställa och ge bort som present till någon man framöver :)

Hanneles bokparadis sa...

Annette, jag har ingen bra erfarenhet... men boken är rolig :)