Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 maj 2016

ordning på olästa böcker

Jag har gott minne, glömmer varken sedda filmer eller lästa böcker. När jag har läst färdigt, åker boken tillbaka till sin plats i bokhyllan - ifall det inte är en bok som behöver eftermogna lite.Ska jag recensera, gör jag små anteckningar, på en post it eller bak i boken, om den är min egen.
Hur skiljer du mellan lästa och olästa böcker i dina bokhyllor och hur håller du koll på vilka böcker du har lånat (t ex biblioteksböcker) och vilka böcker som du ska blogga om (t ex recensionsexemplar)? undrar Barnboksbloggen.

12 kommentarer:

znogge sa...

Jag har läst alla böcker som finns på hyllorna här hemma så det är en lätt match ;-) Biblioteksböckerna ligger i en hög för sig i sovrummet.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, väldans, läst alla böcker!

[Anna] sa...

Oj du har bra minne du! Jag kommer sällan ihåg filmer och böcker, men det har med min dyslexi att göra. Såå jag tycker det är skönt att ha olästa och lästaböcker på olika bokhyllor.

Hanneles bokparadis sa...

[Anna] kan tänka mej att det blir annorlunda då, jag behåller böckerna efter författare.

Decdia sa...

Jag har uruselt minne och kan läsa om en bok efter nåt år... komma halvvägs och inse att jag kanske kan ha läst den tidigare. :)
Började skriva framme i boken att jag läst den och datum men har slarvat med de senare böckerna. :)

Bina sa...

Jag kommer också ihåg böcker jag läst, även om jag inte själv äger dem. Det händer ibland att när jag ser en titel på loppis så får jag ett ha-begär enkom för att jag läst boken tidigare, trots att jag kanske redan äger en kopia :).

Evelina Nilsson sa...

Jag är rätt så bra på att komma ihåg vad jag läst, men jag skriver ändå upp det för säkerhets skull :)

Hanneles bokparadis sa...

Decdia, det finns ju värre katastrofer än läsa om en bok :)

Bina, samma här! Kan köpa om det är en bra bok :)

Evelina, bäst så :)

Mrs Calloway sa...

jag kommer också ihåg lästa böcker och sedda filmer. vilka snygga bokstöd!

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, tack, jag gillar dem skarpt!

Monika sa...

Har inte heller några problem med att komma ihåg vilka jag läst eller ej. De enda jag har svårt att hålla isär är de jag läste i gymnasiet, om de var utdrag eller hela böcker :)

Hanneles bokparadis sa...

Monika, det var för länge sedan...