Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 mars 2017

En annan historia - med 51 kvinnor

En annan historia, Lina Thomsgård är bokens redaktör och hon har engagerat 51 skribenter för att porträttera var sin intressant kvinna - som alla bidragit till att skapa världen; mattesnillen, låtskrivare, rösträttskämpar, tennisstjärnor, husmödrar, jägare, börshajar, barnmorskor. Men dem hör man inte mycket av. Männen som dominerar historieböcker, nyheter, filmer, biografier, även barnfilmer. Dags att korrigera världsbilden.
Denna bok passar i Lyrans Feministsommar 2017.

6 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Måste banne mig kolla vilka kvinnor som kommit med.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, intressant blandning av kända och okända kvinnor.

znogge sa...

Det kan jag hålla med om! Tack och lov så börjar dagens läromedel i historia fokusera lite mer på kvinnor och barns historia vilket inte är en dag för tidigt.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, precis, kvinnorna har fått plats även i litteraturhistorien, bedrövligt när man läser gamla böcker.

Ylva sa...

Ja! Den har vi beställt till skolbiblioteket. Den verkar vara intressant.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ylva, behövs flera såna böcker.