Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

04 augusti 2017

I min trädgård vill jag vara Karin

I min trädgård vill jag vara Karin : en praktisk trädgårdsberättelse från Sundborn av Elisabeth Svalin Gunnarsson som skrivit flera fina trädgårdsböcker.

"Karin odlade grönsaker till hushållet, skapade rabatter i djärva färger och blandade obekymrat gamla svenska kulturväxter med exotiska nyheter. Trädgården var charmig, rörig och inte så välrensad. Den var ett uterum för arbete och familjeliv - en förlängning av det inomhus som blev världsberömt genom maken Carls akvareller. Här fanns plats för att äta och umgås med barn och vänner och utrymme för kreativt skapande med material från naturen."

8 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Har varit på besök i Sundborn två gånger, gått guidad tur båda gångerna - helt olika beroende på guiderna, utmärkta båda, men med olika fokus. Väldigt kul!
Fin museishop dessutom. Jag köpte en matta designad av Karin.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, har inte varit där - men besökt en annan museibutik igår.

Mrs Calloway sa...

säkert en fin bok som jag gärna vill läsa

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, jag ska kolla på biblioteket

Annette sa...

Den boken har jag inte läst, men jag har och har läst Rätt ur jorden. Det hjälpte dessvärre inte, jag lyckades ändå övergöda i princip alla växterna i min första odlingslåda...

Hanneles bokparadis sa...

Annette, denna är helt ny bok, man lär sig av erfarenhet.

znogge sa...

Men även Karin målade väl...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, de vag nog lika duktiga båda två...