Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

04 november 2017

Bara kläderna de hade på kroppen av Alan Bennett

"Det finns inget papper", ropade mrs Ransome. 
Det enda papper som fanns i lägenheten var programmet från Così och när mrs Ransome skickade in det genom dörrspringan såg hon, inte utan tillfredsställelse, att mr Ransome skulle bli tvungen att torka sig i baken med bilden av Mozart. (sid 108)
Handpåläggning : två berättelser av Alan Bennett och novellen Bara kläderna de hade på kroppen  berättar om paret Ransome som kommer hem efter en kväll på operan och finner sin Londonvåning helt tömd på ägodelar. De har bott där trettio år. Allt från möbler till kläder och tekanna är borta. Operakläder har de på sig, lite malplacerat när man ska ut och fika på kvarterskaféet. Bara kunna ringa till polisen utan att äga en mobil blir ett stort företag. Paret har inte varit intima på många, långa år, inte sitter de och vilar på varandra på golvet. Mr Ransome är advokat med korrekt språk, han anmärker direkt om mrs Ransome använder mer talspråkliga uttryck. Därför tiger hon ofta. Roligt på ett brittiskt sätt.

Noveller skrivna av en europeisk författare,  
9 Av en manlig författare - hittar flera godbitar för Ugglans NovellSudoku!

10 kommentarer:

Znogge sa...

Den låter onekligen intressant. Vilken mardröm att förlora precis allt. Egentligen är det bara världsliga saker men det finns ändå mycket man värdesätter.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, paret får fundera över vad som är viktigt,

Klimakteriehäxan sa...

Se där, en Bennett jag inte visste fanns! Den vill jag förstås läsa!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, ganska färsk Bennett.

KajsaLisa sa...

Det där lät kul :)

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, lite jobbigt för de inbladade :)

Ingerun sa...

Låter skoj! Har läst två av Bennet tidiga te, med stor behållning.

Hanneles bokparadis sa...

Ingerun, visst är Bennett bra!

Ugglanoboken sa...

Låter humoristiskt även om situationen verkar jobbig :-)

Hanneles bokparadis sa...

Helena, Bennett får till det :)