Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

11 april 2018

Ragga som du shoppar av Lin Jansson

"Slänger mig i soffan och njuter av att äta hur mycket glass jag vill direkt ur kartongen och att kunna välja kanal utan att först behöva brotta ner och bända fjärrkontrollen ur handen på någon. Jag längtar ihjäl mig efter den dagen jag får en egen lägenhet men med Göteborgsbostadskö så beräknas detta inträffa någon gång kring min pension." (sid 41)

Ragga som du shoppar av Lin Jansson om Lovisa som jobbar i en sportklädersaffär i centrala Göteborg, hon gillar varken sitt jobb eller sina arbetskamrater. Hon bor ihop i en hyreslägenhet med vänner, vilka råder henne att ragga som hon shoppar. Paniken närmar sig vid trettio. Jag är inte jätteförtjust i dialogböcker, men denna har sina poäng, språket grovt emellanåt. Kul att boken göteborgsk, platserna känner en ju igen.

"Jag frågar om fredagsmiddagen. Han tyckte att det låter kul, speciellt eftersom han inte varit ute och ätit på hela året. Jag ser förvånat på honom, frågar varför. Han berättar att han inte är så mycket för restauranger, att man måste vänta länge på maten och det är alltid ett bord med högljudda fulla människor som stör alla andra. Jag biter mig i läppen." (sid 138)

6 kommentarer:

Ylva sa...

Den ska vi köpa till skolan, eleverna borde gilla.

Klimakteriehäxan sa...

Kul titel! Men jag shoppar nog bättre än jag raggar faktiskt.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ylva, det tror jag absolut!

tant Hannele sa...

Klimakteriehäxan, för mig är det nog tvärtom... ❤️

znogge sa...

Det brukar oftast vara givande att läsa böcker som utspelar sig på platser som man känner igen. Då har i alla fall jag överseende med vissa skavanker.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jätteroligt att känna igen miljöer.