Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

15 juni 2018

Spruta nummer nio av Anna Ehn

"Händerna var svettiga, svullna. Fingrarna som knubbiga, motbjudande prinskorvar. Hon längtade till gymmet. Till maskinerna, och de fria vikterna. Hantlarna. Det enkla i att lyfta, sänka, lyfta. Mjölksyrans svidande genom musklerna. Det betvingade motståndet, den besegrade kroppen: lyfta, sänka, lyfta. Hon såg genom fönstret. Inga stjärnor. Bara gråaktig natt." (sid 191)
Spruta nummer nio av Anna Ehn finns i samlingen Kära Mamma : noveller, innehåller ett trettiotal berättelser som utforskar mammor, moderskap och relationen mellan mamma och barn älskade, hatade eller saknade. En berättelse om Jeanette som bloggar om sin och makens kamp att få barn, hormonbehandling, IVF, misslyckanden, alla förlorade ägg, tröttheten. Svägerskan som är gravid med sitt fjärde barn.
34. Läs en novell med något taggigt i titeln.
jag deltar i Ugglans novellutmaning Novell III.

4 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Låter som ett jobbigt dilemma.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, jobbigt och inte alls roligt.

Ugglanoboken sa...

Tack för tips!

Hanneles bokparadis sa...

Helena, intressant novellsamling.