Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

20 juni 2018

Väldigt bra liv av J.K. Rowling

"Inom parentes skulle jag vilja förtydliga att jag inte klandrar mina föräldrar för deras inställning. Det finns ett bäst före-datum för när man kan skylla på sina föräldrar för att de har styrt en i fel riktning: så fort man är gammal nog att sätta sig bakom ratten får  man själv ta över ansvaret." (sid 24)
Väldigt bra liv : om fördelen med att misslyckas och vikten av fantasi av J K Rowling innehåller hennes funderingar om vad det innebär att ha ett gott liv, både en tröst och ögonöppnare.

"Livet är svårt, och komplicerat, och utanför varje människans totala kontroll - och om man är ödmjuk nog att förstå det kan det hjälpa en att överleva dess skiften." (sid 43)
27. Läs en novell av en författare som också skriver barnböcker.
jag deltar i Ugglans novellutmaning Novell III.

6 kommentarer:

Ugglanoboken sa...

Tyckte om den här - kort och tänkvärd!

Hanneles bokparadis sa...

Helena, väldigt fin! ❤️

Åsa sa...

Ja just, det var en ny bok, kände inte mycket till om den tidigare. Tack för tips! Novellutmaning skulle man kanske försöka sig på någon variant av, upptäckt att det inte är så tokigt med det där korta formatet. ;)

Hanneles bokparadis sa...

Åsa, noveller är verkligen bra sätt att upptäcka nya författare :)

Bokdamen sa...

Noveller är väldigt lagom mellan varven.

Hanneles bokparadis sa...

Bokdamen, verkligen, och så upptäcker man något nytt hela tiden.