Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 augusti 2018

Engelska bildORDboken för barn

Ett av barnbarnen har gått i engelsk förskola, nu börjar hon första klass och har börjat läsa och skriva. Engelska bildordboken av Anna Ribbing är ett bra stöd så att hon inte glömmer engelskan, lär sig läsa och kan få stöd för olikheterna i språken, en jättefin bok för henne. Och andra.
Vissa ord är väldigt lika, några uttalas olika.

8 kommentarer:

Joelinda sa...

Så fin! Jag minns att jag lärde mig engelska ord genom Richard Scarrys böcker ("Vad gör folk hela dagarna?" m.fl.)

Hanneles bokparadis sa...

Joelinda, bra tips, hoppas denna är till nytta för barnbarnet, som har så fint engelskt uttal.

Mösstanten sa...

Vilken fin bok till barnbarnet. Vi började i fyran,tror jag och första terminen eller så fick vi inte se orden skrivna. Det var svårt att höra hur vissa ord skulle sägas minns jag. Annars börjar ju allt naturligt tal med det muntliga. Fast den undervisningen var ju inte naturlig precis.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, det var helt engelsktalande personal på förskolan, nu ser jag hur bra det var, nu är hon helt tvåspråkig.

znogge sa...

Bildordlistor är otroligt bra och det blir så tydligt för barnen. Jag är lite nyfiken och undrar hur det kommer sig att barnbarnet gick i engelsk förskola?

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, föräldrarna tyckte det var bra sätt att språkbada, riktigt lyckat! Typ första veckan sa personalen några enkla viktiga saker på svenska. Nu talar hon flytande, men har börjat i vanlig svensk skola, lärt sig precis läsa.

Ama de casa sa...

Himla bra att lära sig språk i unga år då det finns plats kvar i skallen och hjärnan dessutom inte har hunnit bli täckt av teflon... ;-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, det blev väldigt lyckat språkbad för barnbarnet :)