Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

31 mars 2019

Allan Börjesson av Assar Andersson

 "Han blickade mot havet. Ett mörkt hav som med sina vita skummkammar gungade majestätiskt. Han visste att det skulle bli en pärs. Det kunde på sin höjd vara 7-8 grader i vattnet. Ändå skulle det bli en befrielse jämfört med den smärta han bar inombords. Den person han älskade mest i hela världen ville inte bära på hans avkomma. Något som betydde att hon måste se honom som leprös eftersom hon tagit beslutet att hellre utplåna sin avkomma än låta barnet födas med hans gener. 

Klaes vände sig om och tittade på klockan som satt på väggen över soffan. Den var bara några minuter i sju, ja egentligen sex eftersom det var sommartid. En sommar som inte han skulle få uppleva." (sid 188)

Allan Börjesson av Assar Andersson är fristående delen på Flickan i fönstret-trilogin om Anders Hademark. Massmördaren Allan Börjesson – en riktigt otäck karaktär utan samvete. Kan en skyddsängel göra skillnad. En lika välskriven bok som de tidigare, full fart med flera inblandade karaktärer som känns levande och riktiga.
Första delen: Flickan i fönstret.
Del två: Återbetalningen.
Del tre: Jakten.

2 kommentarer:

Rak i ryggen sa...

Kuslig karaktär. Tror jag avstår.

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, deckare är bra kusliga ibland,