Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 februari 2019

Jakten av Assar Andersson, 3:e delen

"Ett antal gånger hade hon pratat med Monicas pappa och en gång med mamman. Och även om ingen kunde klandra henne för att ha lämnat ut Linus till en vilt främmande så kände hon skuld. Hon hade pratat med polisen två gånger och gett ut ett utförligt signalement på mannen. De hade sagt att innan kvällen var slut räknade de med att han var gripen. Men nu var det morgon och en ny dag, och Linus var fortfarande inte funnen." (sid 24) 

Jakten av Assar Andersson är tredje delen i trilogin om Anders Hademark och börjar med att Monicas syster Viveka kommer hem, hon har rest ända från Mocambique. Välskrivet, skulle fungera som tv-serie; mycket händelser, platser, människor, flera parallellhandlingar. Ingvar och Annabelle, de förra ägarna till huset i Beddinge, vill komma hem från Filippinerna. Men de får oväntat besök av mannen som söks över hela världen.

Första delen: Flickan i fönstret.
Del två: Återbetalningen
Del tre: Jakten av Assar Andersson

Inga kommentarer: