Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

03 maj 2019

Regnmannen av Jonas Karlsson

"För bara några år sedan hade han inte alls förstått storheten med en trädgård. Visst tyckte han om att sitta där och fika och prata men han var alldeles för upptagen av annat. Rosenbuskar var inte viktiga. De hade ingen betydelse för Ingmar. De fanns där, som mycket annat, som en kuliss. Han tänkte aldrig på dem." (sid 6)
Regnmannen : en trädgårdsberättelse (2019) av Jonas Karlsson berättar om den pensionerade änkemannen Ingmar som börjat ägna sig åt sin frus rosenträdgård. Och blev lika besatt som hans fru. Många fina rosor nämns i boken, varje ros har sin berättelse, när och varför den planterades. Ingmar saknar ibland sitt gamla arbete som regisör på teatern. Mot sin vilja får han ofta goda råd med rosor av grannen Burman. Det råder torka och grannarna bevakar varandra så att ingen smygvattnar. Ingmar hittar en magisk kran bakom huset bland allt sly.

"Roya kom fram och sa någonting om en journalist från BBC. Anette var också tillbaka. Han hörde som i ett avlägset brus hur hon och Burman diskuterade sociala medier.
    - Jag såg dina pelargoner på Insta, sa han. Vill du få lite bättre fart på dem så har jag ett bra tips..." (sid 181)

5 kommentarer:

Znogge sa...

Spännande att upptäcka något som alltid funnits där och få ett intresse för det.

Mösstanten sa...

Verkar intressant även för en som jag som har brungula fingrar istället för gröna.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, aldrig för sent tydligen.

Mösstanten, boken är fin för vem som helst.

Ett mystiskt bibliotek sa...

Verkar vara en fin liten bok. Den vill jag läsa. :)

Hanneles bokparadis sa...

Josefin, Jonas Karlsson är bra :)