Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

07 maj 2021

En hård brexit - elitens projekt

Efter folkomröstningen om Brexit 2016 inledde delar av Storbritanniens maktelit och finansvärld en kampanj för att landet skulle lämna EU utan avtal - en hård Brexit. Man ville ha så få regelverk och så liten insyn i finansmarknaden som möjligt. Kampanjen finansierades med hjälp av pengar från delvis anonyma källor och skatteparadis. Vilka är det som driver den här agendan - och vilka planer har de för Storbritanniens framtid? En sevärd skrämmande dokumentär, se: HÄR.

4 kommentarer:

Mösstanten sa...

Tack för tipset. Det verkar intressant.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, väldigt intressant.

Lena i Wales sa...

Säkert mycket intressant, både boken och dokumentären, men orkar inte med mer Brexit just nu, har levet mitt i det så länge och det har verkligen förstört så mycket av mitt liv, tråkigt.

Hanneles bokparadis sa...

Lena i Wales, dokumentären förklarar hur de rika har fått till det, men sina kampanjer.