Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

21 juli 2021

En sommar i York av Lucy Diamond

Bunny hade gått till jobbet längs Micklegate en morgon för ungefär ett år sedan när Vauxhall klippte en cyklist så att han flög i backen rakt framför henne. Hon hade mått riktigt bra den där dagen efter att ha lyckats gå ner massor i vikt och framför allt efter att ha sluppit ifrån den där vidrige maken hon hade, så hon hade raskt hejdat trafiken, ringt efter ambulans och lagt den medvetslöse Dave i framstupa sifoläge, När han körts iväg till akuten hade hon gått vidare i riktning mot jobbet en stund, till dess att en impuls fått henne att vända om och istället ta en buss till sjukhuset för att spåra upp den (onegligen snygge) cyklisten.
      När Dave senare återfick medvetandet, omtöcknad av smärtlindring och hjärnskakning, hade han tittat upp i Bunnys snälla ansikte, med det blonda håret som gloria runt huvudet, blinkat och mumlat: "Är du en ängel?"
(sid 47)

En sommar i York (2021) av Lucy Diamond berättar om familjen Mortimer som bor i York. Till ytan en väldigt trevlig och omtyckt skara människor, men som bär på många hemligheter. Robyn Mortimer och hennes man John har varit gifta i många år, men Robyn börjar mer och mer tro att han döljer något för henne. Och Bunny, som blev tokförälskad i David Mortimer när hon först kom till York.

När Frankie snubblar över ett oöppnat brev från sin bortgångna mamma blir hon först glad, tills hon läser det och upptäcker sanningen om sin pappa. Hennes huvud fylls av frågor, och hon bestämmer sig för att resa till vackra York, i norra England, för att få svar. Hon verraskar sin pappa på hans femtioåriga bröllopsdag, han visste inte om att han hade en 35-årig dotter... Frun säjer att han får välja mellan henne eller dottern. Frankies halvsystrar blir inte heller glada.

7 kommentarer:

Mösstanten sa...

Kanske kommer jag aldrig in i feelgoodgenren utan håller mig till deckare istället. Fast såna kan ju vara feelgoodaktiga också förstås.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, trevligt att variera sin läsning, kunna besöka olika miljöer 🇬🇧

Ama de casa sa...

Usch... Det låter som en tragisk bok.

Hanneles bokparadis sa...

Ama, nja, inte direkt… men utan lite dramatik i början blir det ingen bok ❤️

Lena i Wales sa...

Böcker jag skulle kunna tänka mig att läsa.
Ha det bra!

Znogge sa...

Diamonds böcker brukar vara lättsam underhållning för stunden tycker jag.

Hanneles bokparadis sa...

Lena i Wales, du känner ju till miljön, ha en bra dag.

Znogge, Lucy Diamond skriver trevliga böcker.