Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

09 september 2021

vintageresa i Stockholm


Nu har man inte kunnat resa på snart ett par år, knappt ens kunnat lämna sin hemstad. Göteborgs-Posten hade en trevlig artikel om ett par som hemestrat fint klädda i tjusiga vintagekläder i sin hemstad, och upptäcker både nytt ochgammalt. De har bland annat hittat fina tips av Ellen Rydelius guide: Stockholm på 8 dagar från 1930-talet (klicka på länken). De har till exempel gjort en liten badortsturné med nedslag i Vaxholm och Saltsjöbaden och gammalt badpensionat Torpa, som finns kvar från tiden Södertälje var en av Sveriges största badorter.

Sällsamheter i Västergötland är en annan bok med tips. De har ibland lånat en gammal bil och väljer hellre Riksettan och andra gamla vägar, framför moderna motorvägar. De har lämnat Österlen och gillar områden som inte är så hajpade, som inte alla åker till och där man inte måste boka bord och boende långt i förväg. "Reser man med stil och lyfter på hatten när man kommer in på ett hotell får man bättre service."

Vintagemannen på instagram, eller blogg: HÄR.

6 kommentarer:

femfemman sa...

Sällsamhetee i Västergötland, den står i någon hylla. Dags att leta fram och kolla lämpliga resmål. Läge för dagsresa i egna landskapet.Ha det fint!

Mösstanten sa...

Ja, det kanske man skulle testa - utan vintagekläder då. Verkar vara trevliga böcker att resa i soffan med också.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, det är kul att upptäcka nytt i sina hemtrakter.

Mösstanten, kolla mina länkar, underbara bilder från deras resor.

Znogge sa...

Man får hitta andra alternativ till resandet. Förvisso börjar det ta fart men vi ligger nog lågt ett tag till.

Ha en bra torsdag!

Ylva sa...

Vilken trevlig idé att vintagesemestra! Det kan jag göra när min lilla Ford från 1955 är renoverad. :-)

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, finns pärlor närmare än man tror.

Ylva, låter ju helt underbart! 🙂