Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

30 januari 2011

Skuggan av Rebecca

Jag har läst fortsättningen på Rebecca som Daphne du Maurier skrev 1938. Skuggan av Rebecca (orig:s titel Mrs de Winter 1993) av Susan Hill är riktigt välskriven. Sedan kan man ju fundera hur realistiskt det är att flänga runt länder utan att göra ett vettigt handtag, och varför ska man bli den underdåniga perfekta frun, boken försöker väl fortsätta tiden efter Rebecca. Ibland går tankarna till Hitchcocks svartvita rysningar, ibland befinner man sej i Den hemliga trädgården av Burnett. Boken har många fina stycken och tänkvärda tankar.
A Room of my own tyckte inte alls om Susan Hills Skuggan av Rebecca.

8 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Jamen den här har jag ju också läst för många år sen. Jag gillade den också vill jag minnas. Möjligen försökte den lite för mycket att skriva Rebecca-historien en gång till.

♥ Hannele sa...

Vixxtoria, jag tycker inte att Susan Hill vill skriva om historien, men hon vill få med alla personer på olika sätt, och det tycker jag att hon lyckas med bra.

Znogge sa...

Den läste jag för några år sedan och tyckte då att den var helt ok. Det är inte så lätt att skriva fortsättningar...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Zmogge, men det är spännande när någon försöker.

snowflake sa...

Jag bara njuter av Daphne du Mauriers intensiva blick.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Snowflake, hin hann skriva många böcker.

Anonym sa...

Jag lånade alla böckar jag kom över med Daphne Du Marier förr.
En favorit är värdshuset Jamaica, både som bok och film.
Eivor

♥ Hannele sa...

Eivor, jag har en del av Daphnes böcker,
men inte Värdshuset Jamaica..