Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 oktober 2011

Veckans romantiska bokfynd

Bokus sålde ut ett par av Gunnar Hardings böcker för 19 kr, en trilogi om den engelska romantiken: En katedral av färgat glas berättar om Shelley, lord Byron och Keats. Och drog likt drömmar bort handlar om romantikerna William Wordsworth och Samuel Taylor Coleridge. Där döda murar står avslutar trilogin med flera nya tolkningar av deras verk, brev och anteckningar.

7 kommentarer:

mimmimarie sa...

Grattis till dina bokfynd!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Mimmimarie, massa intressant att läsa om dessa romantiska poeter.

Mrs E sa...

Jag har de två första men har inte läst dem än... Säg till om de är bra.

Ingrid sa...

Åh, de fina, fina böckerna. Jag har dem alla tre. Mest älskar jag "En katedral av färgat glas"... men de är otroligt bra allihop. Har hedersplats i min bokhylla!! (19 kronor är verligen ett fynd!!)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs E, jag älskar att läsa om dessa gamla poeter och om deras liv, här finns material jag inte läst förut. Den tredje liksom hör till, många nyöversättningar, kul.

Ingrid, jag är så glad att jag råkade se detta, jag är ju ganska intresserad av dessa engelska gubbar, relativt nya bekantskaper för mej, har haft någon bok av Keats liggande hemma..

Läst, sett & hört sa...

Jag har dem också och det är jag mycket nöjd med!

♥ Hannele sa...

Mrs C, visst är det massa god läsning.