Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

09 januari 2014

Drama av Sylvia Day

Drama av Sylvia Day passar perfekt när man vill slappa i soffan med en ask körsbärspraliner. London i slutet av 1700-talet, fast jag saknar fler tidsmarkörer, beskrivning av landskap och omgivning, så att jag känner stämningen, förstår att det är en historisk roman. Spänning, kärleksgnabb, svartsjuka, öm och het älskog, bättre än femtio nyanser av grått.
Lord Marcus verkar ha alla egenskaper som Lady Elizabeth vill ha av en man. Han inreder ett slott till dem: "Elizabeth stod kvar och passade på att upptäcka små detaljer. De låga bokhyllorna som var inbyggda under fönstren innehöll exemplar av hennes älsklingsböcker. Lådorna i toalettbordet innehöll hennes vanliga toalettsaker." Boken är lite för lång, kanske skulle man kunna göra en vacker kärleksfilm.

2 kommentarer:

znogge sa...

Vissa böcker passar bättre som långfilmer! Men det kan lika väl vara tvärtom. Kanske ;-)

Husses kollega fixade mitt recept. Kontakten :-)

♥ Hannele sa...

Znogge, kan bli bra med en bra regissör.