Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

28 maj 2015

internationella mensdagen

Tänk att jag har haft mens över 40 år, dock inget jag har haft ont av. Ändå försökte vi flickor skolka från den tråkiga gympan. Läraren skrev upp så det gick inte att fuska (rörelse och gympa minskar menssmärtor, det vet vi idag). Menskopp testade jag redan på 1960-talet, nu har den kommit tillbaka. Menskopp skulle kunna vara bra miljöalternativ, speciellt i fattiga länder. I många länder är mens verkligen tabu dessutom.

4 kommentarer:

znogge sa...

Märkligt att en av grundpelarna för livet ska vara så tabubelagd...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, eller hur... även i Sverige har nyförlösta och menstruerande kvinnor inte varit ovälkomna till kyrkan, för inte så länge sedan - om man frågar de gamla.

Mrs Calloway sa...

Kunskapens frukt lär vara jättebra

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, bra att det finns bra böcker i ämnet.