Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, är periodare, läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 januari 2017

sex i väst

Missa inte sista delen med historieprofessor Diarmaid MacCullogh som visar hur kristendomen och den västerländska kulturen växt allt mer isär under de senaste trehundra åren och hur en alltmer ifrågasatt kyrka lett till en större självständighet för kvinnor. MacCulloch ger sig ut för att titta närmare på människors förhållande till sex genom historien och vilken roll kyrkan har spelat i frågor som sex, äktenskap och kön. Från missionärernas spridning av kristendomen via Europas häxprocesser till 60-talets sexuella revolution, homosexuellas rättigheter, aborter, preventivmedel. Frågor där kyrkan faktiskt har gett sitt stöd. Se: HÄR.

2 kommentarer:

znogge sa...

Det skulle tyda på att det är religionen som begränsar kvinnors frihet. Intressant när det finns vissa grupper som menar att det inte alls är så. Själv är jag säker på att det stämmer. Låter mycket intressant.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, religion har begränsat människan, mest kvinnan, men inte alltid, mycket intressant program.