Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

02 mars 2017

veckans ord på Ö

Nu kommer äntligen den här veckans ord, faktiskt sista veckans ord och därmed börjar de alla på Ö, Enligt O. Associera följande fem ord med lika många författare och/eller boktitlar. ö ödla öken önskning överdriva

ö - vi bor på ön Hisingen, min favoritbok är Sextiotre skäl till att åka till Hisingen av Kristian Wedel.

ödla 
Karlstad zoologiska av Hanna Hellquist är en udda bok om en udda pappa och uppväxt med allehanda vilda och tama djur, typ ödlor.

öken - jag har läst den tjocka Lawrence av Arabien av T. E. Lawrence, mycket öken. Filmen med Peter O'Toole i huvudrollen är sevärd.

önskning - Silke av Alessandro Baricco berättar om Hervé Joncour som 1861 reser till Japan för att skaffa silkesmaskar. Trots att han har ett lugnt och fint liv med sin hustru Hèléne.
På ålders höst berättar han om sina resor, han upptäcker att även en död hustru kan överraska. Kanske klokare att prata med varandra medans man lever, så att man kan uppfylla varandras önskningar och drömmar.

överdriva Fågelburen av Lisa Jewell handlar om Lorelei som shoppar hela tiden; storpack av alltid-bra-att-ha-saker. Att ha nitton kökshanddukar är bra, rensa kan man göra en annan gång. Hon är även överdrivet nostalgisk, sparar på allt barnen gjort.

10 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

måste läsa Fågelburen! jag gillade filmen om Lawrence av Arabien jättemycket. Thomas Hardys terrier Wessex bet verklighetens Lawrence i benet när han hälsade på

ang. skrädmjöl så hade coop tagit bort det ur sortimentet. men döm om min häpnad när jag hittade det på Ica Kvantum där det inte fanns tidigare. skrädmjölsdrömmarna som det finns recept på på påsen är jättegoda. coop hade minsann inga anteckningsböcker heller

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, inte hört detta om terriern,
saker försvinner snabbt ur hyllorna...

Robert W sa...

Mormor och morfar bodde på Hisingen efter morfars pensionering.

Robert W sa...

Men hur kom skrädmjöl in i diskussionen?

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, Hisingen är mycket förändrat, nya hus byggs nästan varje vecka. Vi finnar älskar skrädmjöl! ❤️ Gott till fil.

FrökenChristina sa...

Lawrences böcker är ju nästan alltid så tjocka så jag drar mig. Bra film dock.

Nävgrötstankar när jag hör skrädmjöl.

Hanneles bokparadis sa...

Fröken Christina, du tänker kanske på D.H. Lawrence som skrivit om Lady Chaterleys älskare... tjocka böcker tar emot.

Hanneles bokparadis sa...

P.S.
jag känner till den finska gröten men gillar skrädmjölk bäst till fil med lingonsylt.

nalta norrland sa...

Tack för kommentar i min blogg,

svar Jag påbörjade "En bok i veckan" för x antal år sedan då jag var mycket sämre i min kroniska sjukdom än jag är nu, jag som frisk läste två till fem böcker i veckan och plötsligt då sjukdomen slog till orkade jag knappt klara av en bok i månaden... jag kände att jag behövde läsa, att böcker gav mig så mycket, då jag var sängbunden, inte tog mig hemifrån fick jag miljöombyte/omväxling och äventyr genom mitt läsande. Så därför "En bok i veckan, 52 på ett år", mitt recept till att komma tillbaka till livet.

Hanneles bokparadis sa...

Nalta, kanske lyssnar du också på böcker? Själv läser jag inte så mycket, livet pockar på uppmärksamhet.