Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

09 maj 2017

fin högläsningsbok - Ulla-Bettan

för jag är också en kort liten tjock tant, som inte är rädd för att testa nya saker och ryta ibland. Ulla-Bettan av Eva-Britt Eklöf Petrusson berättar om vänskap mellan änkan Ulla Bettan 70+ och de tioåriga kompisarna Anki och Lena. Boken börjar dramatiskt när Ulla Bettans katt har puttat ner stegen i äppelträdet och hon blir hängandes. Anki och Lena kommer till undsättning. En fin gemenskap mellan olika generationer uppstår, de hjälps åt, gör roliga saker tillsammans. Efterlyser kanske flera alternativ till alla goda våfflor och bullar som Ulla-Bettan bakar - för moderna barn äter ju inte lika mycket socker.
"Trädgården är stor och liknar mest av allt en djungel av fruktträd, bärbuskar och syrener. Överallt har Ulla Bettan planterat blommor så att det alltid blommar någonstans i trädgården under hela våren och sommaren, långt in på hösten. Hon brukar sätta alla möjliga sorters fröer på våren så fort jorden är tillräckligt varm. Senare längre fram på sommaren kan hon skörda stora mängder spenat, morötter, sockerärter och andra grönsaker." (sid 25)

Ulla-Bettan är en perfekt bok att läsa tillsammans med mitt snart 9-åriga barnbarn. Korta lättlästa kapitel, fungerar fint för högläsning, vi turas om att läsa. Fina illustrationer, mycket att prata om. En spännande och mysig bok, trevlig läsning även för vuxna. En fin högläsningsbok även i skolan i mellanstadiet.
Så här kom boken till: HÄR.

8 kommentarer:

znogge sa...

Låter som en tänkvärd och bra bok. Dessutom är det trevligt och mysigt att läsa tillsammans :D

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, en bok att läsas inför hela klassen i skolan.

KaJsaLisa sa...

Den där lät som en perfekt present till en släkting.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, verkligen en bra present.

Mrs Calloway sa...

aha! den här ska jag testa på barnbarnen

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, det gör du rätt i!

Eva-Britt sa...

Här kan man läsa lite mer om hur boken kom till. /Hälsningar Eva-Britt

http://www.partilletidning.se/2017/05/mor-och-dotter-ger-ut-barnbok/

Hanneles bokparadis sa...

Eva-Britt, täck för länken!