Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

01 maj 2017

göteborgskt à la Viveca Lärn

Korksulor, göteborgskåserier (1985) av Viveca Sundvall (Lärn) som har skrivit barnböcker, serien om Saltön och mycket annat. Jag väljer Vimmel på Avenyn, mysig nostalgi och tips för singlar: "De håller fortfarande på den gamla fyrtiotalsreglen: lediga till vänster sidan och förlovade på östra sidan Avenyn. Det är små tanter i jättestora baskrar som fnissar och pinnar på nermot Bältespännarna där Det Riktiga Glasståndet har öppnat. Äldre herrar däremot äter aldrig glass när de vårvimlar på Avenyn. Ska det vara något får det vara en kaka ordentligt på fat hos Pettersson med paraplyet hängande på stolsryggen och inte nånting som hoppar kring hur som helst i en strut." (sid 26)

8. Läs en novell av en författare som kommer från samma landskap som du bor i i Ugglans novellutmaning.

6 kommentarer:

znogge sa...

Härligt med läsning som ger nostalgi!

Ylva sa...

Det var länge sedan jag läste något av henne. Det här låter trevligt!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, och känna igen de gamla platserna!

Ylva, jag gillar Viveca Lärns humor.

Veiken sa...

Jag är helt såld på Viveka Lärn. Jag läste något av henne för många år sedan som handlade om hur det var i Göteborg när vi gick i läroverk och flickskolor! Det var duffel, rutiga långbyxor, långa halsdukar, Götaplatsen och vi var siskor! Underbart att läsa om det. Jag minns bara inte vad boken hette. Jag ser henne ibland - måste fråga om det blir tillfälle till det någon gång!

Soffie sa...

Har läst böcker av henne och har gillat dem, nu måste jag kika efter den boken med.Taxk för boktips.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Verken, härlig nostalgi!

Soffie, man blir glad av Viveca Lärns böcker.