Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

01 augusti 2017

Inte för nära av Colleen Oakley

Inte för nära av Colleen Oakley berättar om Jubilee Jenkins som är allergisk mot andra människor, hon får utslag, får svårt att andas. Kyssar är farligast. Då blir det ganska ensamt och en del böcker blir lästa.
"Jag läste väldigt mycket. 
Mamma brukade reta migför det. "Du har alltid näsan i en bok", sa hon och himlade med ögonen. Fast det var inte bara böcker. Jag läste tidskrifter, tidningar, broschyrer, vad som helst som fanns till hands. Och jag kom ihåg det mesta jag läst, utan att egentligen anstränga mig.
Den biten gillade mamma." (sid 15)

Precis som det inte skulle räcka med påtvingad ensamhet, förlorar Jubilee även sin mor. Hon måste söka sig ut. Men det finns immunterapi och kinesisk örtmedicin. Jobb som bibliotekarie passar Jubilee utmärkt, hon läser mycket. Hon möter även kärleken.

"Om det är något jag har lärt mig är det att kärleken är komplicerad. Den kommer inte perfekt paketerad i en liten ask. Den påminner mer om en present från ett barn, med skrynkligt papper  som täcks av kritstreck. Inte perfekt. Men ändå en gåva.
Det är bara det att inte alla gåvor är menade att vara för alltid." (sid 406)

8 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

okänd bok för mig.

en fråga: hur får jag igång räknaren till Blogtoplist?
jag har försökt lägga in HTML - koden på gadgeten HTML/Javaskript, men då får jag med en webbadress under Blogtoplistknappen. jag finns med blogglistan senast på plats 28. har du något bra tips, Hannele? har jag lagt HTML - koden på fel ställe?

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, det ser helt ok ut.

Znooge sa...

den låter väldigt intressant! Tack för tipset :D

Veiken sa...

Tänk vilket elände att vara så allergisk...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, en läsvärd bok.

Veiken, det handlar boken om, rädslan, ängslan som många har.

MissMagic sa...

Det verkar som en fin bok. Gillar citaten du plockat ut :)

Vargnatt sa...

Den tyckte jag mycket om :)

Hanneles bokparadis sa...

Miss Magic, tackar :)

Vargnatt, en viktig bok på sitt sätt.