Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

25 september 2017

Charles Dickens - novellsudoku #7

"Samma kväll inlät sig makarna Maldertoni en lång konversation angående sin dotters framtidsutsikter. Miss Teresa å sin sida gick till sängs uppfylld av tankar på hur det skulle bli om hon nu gifte sig till en titel - skulle hon med hedern i behåll kunna fortsätta röra sig i samma kretsar?" (sid 13)
Horatio Sparkins av Charles Dickens skrev han 1836, översatt till svenska för första gången, berättar om en gentleman som ingen riktigt känner och alla är nyfikna på. Han blir bjuden på middagar, teater och föräldrar önskar en make av honom till sina döttrar. Vem är Horatio Sparkins?

Noveller skrivna av en europeisk författare,  
2 Lånad på biblioteket - får leta en del i Ugglans NovellSudoku!

6 kommentarer:

znogge sa...

Det gäller att veta vem man tackar ja till. Alla är inte vad de utger sig för att vara. På gott och på ont...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, och då kan man skriva en bra novell...

KajsaLisa sa...

Jag har länge tänkt ta tag i Dickens och börja med Oliver Twist, den Viktorianska tiden trots allt elände kittlar på något sätt.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, jag har inte läst, sett fina filmatiseringar.

Ugglanoboken sa...

Novellix har verkligen gett ut många bra noveller!

Hanneles bokparadis sa...

Helena, trevligt sätt att lära känna nya författare!