Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

03 november 2017

Klädsel svart

Klädsel svart : om smärtsamma förluster av Helen Alexander tar upp sorg på ett allsidigt sätt, från en kristen ståndpunkt men allmängiltigt. Olika människors olika berättelser; barn, olyckor, självmord, sjukdom. Man ska inte undvika människor med sorg, det räcker ofta att lyssna.

4 kommentarer:

Annette sa...

En viktig bok, låter det som. Särskilt i dagens samhälle, där alla hela tiden verkar vara på väg någonstans, i tanken eller fysiskt, och inte har tid att/vill lyssna.

Hanneles bokparadis sa...

Annette, läste av en präst att många idag är så pressade av alla sina viktiga möten att de får inte tid till att gå på begravning...

znogge sa...

Ja, det är viktigt att kunna lyssna och finnas där. Men en del verkar bli skrämda av sorgen och håller sig undan...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, och det är synd...