Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

11 juli 2018

engelsk överklass i svtPlay

300 år har livsstilsmagasinet Tatler varit den engelska överklassens fluga på väggen. De rikaste människorna i Storbritannien har bevakats av societetsbibeln Tatler och är man inte med på de viktigaste mingelbilderna tappar man i anseende. Tidningen har följt varje societetsbal, jakt- och galopptävling som kungligheterna och överklassen har närvarat vid, och definierar därmed den brittiska överklassen i dagens Storbritannien, se del ett: HÄR.
Vill man uppföra sig rätt, rekommenderas Debrett's New Guide to Etiquette and Modern Manners av John Morgan: "There is no better time than now for a definitive guide to contemporary civilized living. As traditional codes of behavior have given way to an increasingly informal society, many people are disconcerted by the current lack of guidelines. The established rules are as important as ever, but need adaptation for the complications and developments of the twenty-first century."

5 kommentarer:

Mösstanten sa...

Läste med. Ehållning Magdalena Ribbings råd och insåg att etikettråd verkligen behövs.

Lena i Wales sa...

Har aldrig läst detta magasin, tror dock att ja gkan etikett ganska bra, även om det skiljer lite mellan Sverige och UK.
Ha en skön dag!

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, underlättar umgänget, när man väl kan så gör man som man vill.

Lena i Wales, intressant hur olika saker kan betyda i olika länder.

znogge sa...

Vett och etikett är faktiskt inte fel alls och det kan säkert behövas en hel del råd av den varan i dag. Jag har kvar en gammal bok om vett och etikett som skrevs på fyrtiotalet och det är intressant att läsa den. En del råd fungerar perfekt i dag medan en del andra känns otidsenliga.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, de gamla böckerna är härlig läsning, en del har föräldrars och bra det.