Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

13 augusti 2018

från London till havet med kanalbåt

Den glömda vattenvägen mellan London och havet har inte varit fullt farbar på 150 år. Tim och Pru behöver åka med fyra olika båtar för att lyckas ta sig från Teddington i sydvästra London, via Wey navigation canal, genom Surrey och Sussex innan de slutligen kommer fram till Engelska kanalen. På vägen besöker de huset där Pru föddes och växte upp. Se: HÄR.
The Thames to the Solent by canal and sea 1868 by J. B. Dashwood.

12 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vi hyrde och körde en sån där narrowboat i England 1986 - hur mysigt som helst. Sen har det blivit många kanalturer efter det, fast i Frankrike där vädret är mer pålitligt och maten godare :-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, låter ju hur trevligt som helst!

Klimakteriehäxan sa...

Trevlig serie, lågmäld och okonstlad. Har sett flera avsnitt bl a detta. Att Pru är dement tillför en dimension.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, ger tröst att man ändå kan vara med och utföra olika saker... Pru är väldigt rörlig, om man håller på med något, så kan man fortsätta. Min mor höll på dansa för fullt fortfarande som 83-åring och hon har bra minne, men hjärtat trött...

KajsaLisa sa...

Följde med lite i serien under semestern men då var dom i Scottland.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, nu kan du se en okänd fin kanal från London, tryck på länken.

Ylva sa...

Mysigt program! Jag saknar att åka till Southend som ligger vid Themsens utlopp, som vi gjorde när min mans mormor levde och bodde där.

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, förstår att du saknar det.

em sa...

Minns att jag läste en barnbok för flera evigheter sedan som handlade om hur barn fick slita ont när de arbetade på båtarna.
Vid närmare eftertanke har jag nog läst flera barnböcker om kanalresor i England. Nu måste jag se om jag kan rota fram någon av dem.
Margaretha
som inte nyttjar tv
och således inte vet
vd ni talar om

Hanneles bokparadis sa...

Margaretha, låter spännande, jag blir nyfiken.

Ugglanoboken sa...

Jag gillar verkligen de där kanalprogrammen - intressanta resmål och väldigt charmiga personer att följa.

Hanneles bokparadis sa...

Helena, och en får lära sig ett och annat om brittisk kultur ❤️