Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

20 maj 2019

Tillbaka till den lilla ön i havet av Jenny Colgan

"Som om det här var hemma, och som om samma människor som hon mindes från sin barndom var en lika stor del av hennes värld som någonsin förr - äldre, men med samma drag som fördes vidare från generation till generation - och som om det väsentliga i hennes liv - Joel, Köket vid havet, väderprognosen, gården, produkternas kvalitet - på något sätt var viktigare för henne än Brexit, den globala uppvärmningen, planetens framtid. Hon hade inte dragit sig tillbaka. Hon genomgick en förnyelse." (sid 22)
Tillbaka till den lilla ön i havet (2019) av Jenny Colgan berättar om Flora som har återanpassat sig till livet på Mure, den lilla ön utanför Skottlands kust. Hon längtar inte tillbaka till London. Men hon är nyfiken på New York där Joel jobbar, kanske överraska honom? Men alla män gillar inte överraskningar - och Flora vet inte så mycket om honom. Floras bästa vän Lorna är kär i den nya läkaren Saif som kom till ön efter flykten från Syrien. Han längtar efter sin familj.

   "Såg den ut så här?"
   "En narval...? Finns den där på riktigt?"
   "Vad menar du, finns den där på riktigt? Det är klart att den finns på riktigt! Varifrån tror tror du att Skottland har fått sin enhörningssymbol?!"
   "Hm, det har jag aldrig tänkt på", sa Lorna.
   "Vad lär de ut i skolorna nu för tiden?" sa Flora med ett flin. "Enhörningen. På statsvapnet. Lejonet och enhörningen. Fält med tre lejon för England. En enhörning för Skottland, som den beskrivs i gamla texter." (sid 59)
Fortsättning följer: Julafton på den lilla ön i havet.

5 kommentarer:

Josefin sa...

Har bara läst de två första böckerna i strandpromenad-serien (sparar trean till jul) och jag tycker mycket om dem. Vill väldigt gärna läsa den här serien också. Tack för smakbitarna! :D

Är det din egen hylla på bilden? Tyckte i så fall att det var en fin detalj med kubben i början som visar var C börjar. :) Snyggt!

Nu ska jag sluta babbla.

Hanneles bokparadis sa...

Josefin, jag blir glad av Colgans böcker, det känns nästan som om man är där. Bilden är tagen på biblioteket, sån fin ordning har jag inte hemma :)

znogge sa...

Jag har precis läst boken och tyckte den var bra.

Josefin sa...

Jag blir också glad av hennes böcker. :)

Ja jag tänkte först att du kanske hade köpt böcker från bibblan när jag såg alla signum på dem. ;) Nej, sådär bra ordning har inte jag heller på i mina hyllor.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, Jenny Colgan är bra författare, hon skapar en fin känsla, precis som man själv är i Skottland.

Josefin, jo, jag har skaffat många billiga och även gratis-böcker från biblioteket :)