Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 september 2019

Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg i SvtPlay

Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg, svensk långfilm från 1945. "Arvid Stjärnblom är en fattig journalist. På besök i skärgården träffar han den levnadsglada Lydia Stille och de har ett kort men passionerat förhållande. Lydia gifter sig dock med en betydligt äldre baron och strax därefter gifter sig även Arvid. Många år senare träffas de igen och passionens lågor flammar åter upp." I rollerna: Viveca Lindfors, Olof Widgren, Eva Dahlbeck, m.fl. Se i SvtPlay: HÄR.

2 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Förvisso en av mina älsklingsromaner. Vågade inte se den nutida filmatiseringen, som Pernilla August regisserade. Kanske törs man se denna?

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, jag tycker om gamla svartvita filmer.