Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

25 mars 2020

slänga gamla ordböcker?

Maken ville ha mer plats i bokhyllan, plockade bort en hög gamla ordböcker. Men jag gillar gamla ordböcker, kommer röja plats åt dem, rensa eller flytta på något, jag har min ordbokssamling på en hylla ovanpå dörren:

10 kommentarer:

Hanna / Rak i ryggen sa...

Vilken samling! Hur åldras slangordboken?

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, det som är så intressant, hur ordens valens ändras. På hundra år har verben verkligen förändrat betydelse, därför är det så roligt att läsa gamla ordböcker... ifall man inte sitter vid Göteborgs universitets dator där de lagrat romaner, tidningar, riksdagsprotokoll och annat sen 1960-talet. Kolla så får du se att ordböckerna är gjorda i Göteborg, tack vare Sture Allén.

Mrs Calloway sa...

nej, det duger inte att kasta gamla ordböcker! säg åt maken det!

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, jag har hittat nytt hem åt dem, riktigt intressant läsning ❤️

Geddfish ♥ sa...

Jag har också svårt att göra mig av med ordböcker. Ja, de får stå kvar.

Hanneles bokparadis sa...

Geddfish ♥ google kan inte svara på allt.

Bosse Lidén sa...

Hade vi inte flyttat så ofta skulle vi säkert haft kvar alla "tusen" böcker. Flest skänkte vi vid förra flytten. Gamla ordböcker är intressanta. Klart du ska ha dem kvar.

Hanneles bokparadis sa...

Bosse Lidén, jag har flyttat tillräckligt, nu har vi plats för böcker när barnen flyttat hemifrån :)

Ama de casa sa...

Det mesta går att googla nuförtiden... Fast jag har min stora spanska ordbok som husgud. Betydligt mer pålitlig än translate :-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, det trodde jag också.... men inte riktigt allt :)