Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

28 april 2020

Jag ser allt du gör av Annika Norlin

"Margit och Jans pappa kände sig ibland som en inneboende i sitt eget hem, att han hela tiden gick litegrann på tå, att han blev synad i sömmarna. Det var som att han spelade en roll på jobbet, och en annan roll när han kom hem. Därför var han också ofta trött. För honom innebar vinet att han än mer längtade efter att bara få existera. Han ville lägga sig i soffan och lyssna på musik, eller hålla på med mobilen. Känna in att veckan var slut och tyngden när benen fick vila mot soffan." (sid 128)
Jag ser allt du gör (2020) av Annika Norlin som är låtskrivare, detta är hennes debut med noveller i olika ämnen. Novellen Barn berättar om syskonen Margit och Jan som inte riktigt trivs hemma, de tycker synd om sin pappa. Föräldrarna bråkar. Margit börjar kissa på sig på helgerna. Men det minskade inte grälen mellan föräldrarna. Jan vill sluta hålla på med känslor, eftersom de var så jobbiga för andra att ta emot. Syskonen gör en egen lösning.

Det blåser på månen (1944) av Eric Linklater kommer upp i tankarna.

6 kommentarer:

Maria sa...

Jag älskade Det blåser på månen som barn, läste den flera gånger. Kul att se någon som hänvisar till den. Mina egna barn har inte varit lika förtjusta.

Hanneles bokparadis sa...

Maria, Eric Linklaters bok är skriven för många decennier sedan, många av de äldre böcker passar bättre för vuxna.

Znogge sa...

Jag är inte så förtjust i noveller dessvärre. Vet inte riktigt varför...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, noveller finns för alla smaker.

Hanna / Rak i ryggen sa...

Tack för tips. Har Det blåser på månen här hemma, ännu oläst. Har också svårt för noveller fastän jag brukar gilla kortare format.

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, varje novell är ju unik, finns knappast två likadana.