Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

16 september 2020

De sju morden på Evelyn Hardcastle av Stuart Turton

De sju morden på Evelyn Hardcastle (2020) av Stuart Turton sker på det ensligt belägna lantgodset Blackheath där tiden hakat upp sig. Gång på gång upprepas här en och samma dag dagen då släkten Hardcastle med vänner samlas till maskeradbal och då någon mördar dottern Evelyn, nyss hemkommen efter nitton år i Frankrike. Kväll efter kväll går hon samma öde till mötes och varje gång kommer Aiden Bishop för sent för att rädda henne. Det enda sättet att bryta cirkeln är att besvara den gäckande frågan: Vem mördade Evelyn Hardcastle? Vad kan han göra?

Problemet är att varje gång dagen börjar om på nytt vaknar Aiden upp i en ny kropp, som någon av dem som var på plats under mordkvällen. Han har bara ytterst vaga begrepp om vem han själv är men en sak blir snart mycket tydlig: någon är fast besluten att hålla honom kvar på Blackheath för evigt. En annorlunda pusseldeckare, med sju olika ögonpar som bevittnar mordet.

"En varm rännil whisky rinner genom strupen. Flaskan jag norpade i salongen är redan halvtom. Jag måste få händerna att sluta darra så att jag kan knyta flugan. Doktor Dickies vittnesmål bekräftar bara vad jag redan visste. Derby är ett monster. Hans förbrytelser har tvättats bort med mamma Millicents pengar. Rättvisan kommer aldrig att ställas inför rätta, aldrig få sitt straff." (sid 229)


5 kommentarer:

znogge sa...

Den låter intressant och annorlunda! Tack för tipset.

Mösstanten sa...

Den sätter jag in i min läslista. Verkar vara utmärkt underhållning. Tack för tipset!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, en annorlunda pusseldeckare i trevlig miljö.

Mösstanten, underhållning är helt rätt passande ord.

tanthuset.blogg.se sa...

Wow!! Den vill jag läsa!

Hanneles bokparadis sa...

Mia, tror du skulle gilla denna!