Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

07 juli 2021

En bebis på Strandcaféet av Lucy Diamond

"En timme senare kom polisen och sa att de hade fått en anmälan om misshandel. Ville Helen vara så vänlig att svara på några frågor?
      Tack och lov fanns det många vittnen som bekräftade hennes historia
" (sid 84)


En bebis på Strandcaféet (2020) av Lucy Diamond beställde jag på biblioteket och fick en lättläst version från Vilja. Bra för dem som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter, eller nya med svenska språket. Tunn och större bokstäver, mest intriger, kanske inte så mycket miljöbeskrivningar. 

En varm och charmig historia som utspelar sig i en liten by vid den engelska kusten Cornwall. Evie älskar sitt jobb som chef för Strandcaféet och är van vid ett högt tempo. Men nu är hon gravid och ska snart föda. Så en dag står Helen där, den snygga och irriterande kompetenta nya caféchefen.

4 kommentarer:

Mösstanten sa...

Det är bra att det finns lättlästa böcker. De är inte så lätta att skriva, däremot.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, nej, varken bra barnböcker eller lättlästa böcker är lätta att skriva.

Ama de casa sa...

Bra att det finns den typen av böcker :-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, även vuxna behöver lättlästa bra böcker 🙂