Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

20 oktober 2021

i väntan på sommaren

Man kan brodera trädgård innan frökatalogerna kommer.
Trädgården i korsstygn av Melinda Coss innehåller inspirerande bilder.

9 kommentarer:

Mösstanten sa...

Brukar du brodera?

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, jag har gjort det, avkopplande, roligare än stirra på sin mobil, jag vill lära barnbarnen att sy, sticka... min mor är 89 år, sonen är duktig på att lära sina flickor sy och sticka, även med symaskin.

femfemman sa...

Handarbeten är klart avkopplande. Men broderier, de har man ingen större avsättning av. Har flera broderade tavlor som sedan länge återfinns i källarförråd. Och dukar...ja, de är mest vävda av svärmor. De är fina!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, man får ha lite fantasi, tänka fritt, sexåringen har vävt en fin handväska som hon använder. Kanske göra pennfodral, iPadd-skydd, använda blandteknik, inte göra som de gamla gjorde. Min mor har stickat fina dukar, de är fina, tunt garn, men man får hitta på något eget.

Ama de casa sa...

Det var väldans länge sen jag broderade nåt nu, väääldigt länge sen. Mitt tålamod räcker inte till för det nuförtiden :-)

Klimakteriehäxan sa...

Får mig att tänka på Clara Waever. Broderade korsstygn efter hennes mönster, förr i världen. Så fina!

Hanneles bokparadis sa...

Ama, mitt tålamod har ökat med åldern 🙂

Klimakteriehähan, Clara Wæver har fina... och dyra saker.

Znogge sa...

Jag har inte broderat på evigheter men förr tyckte jag det var väldigt roligt. Just nu känns sommaren väldigt långt borta i alla fall.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, trädgårdsfolk börjar snegla på frökataloger snart och passar på att läsa trädgårdsböcker.