Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

24 oktober 2010

Vem får skriva kritik?

I Finland i Helsingin Sanomat gick en diskussion om vem får skriva kritik och om litteratur-bloggarnas roll. Speciellt alltför personlig bokkritik ifrågasätts, men det spelar väl ingen roll, man får läsa de bloggar som tilltalar en själv. I Sverige ifrågasätter man inte de "icke-bildade" bloggarnas roll lika starkt, inte behöver vi försvara oss. Eller?Vid universitet diskuteras de bloggande författarnas roll, som förändras hela tiden. Mycket som händer och man får verkligen ligga i för att hänga med. Det finns nog plats för alla. I sin egen blogg får man skriva vad man vill. Bokbloggare gör livet roligare med sina personliga läsupplevelser.

3 kommentarer:

Sauerkraut sa...

En olekaan seurannut tuota keskustelua, mutta jokainen lukee niitä blogeja, joita haluaa. Just niin.

Vixxtoria sa...

Jag håller med om att man så klart måste få skriva vad man vill i sin egen blogg. Det är därför jag blir rätt sur när "man" ställer krav på att bloggare – på sin fritid – ska skriva andra saker än vad de skriver. Varför, liksom? Om man tycker det saknas nån särskild slags blogg så får man väl börja blogga på det sättet själv då!

♥ Hannele sa...

Sauerkraut, olen täysin samaa mieltä.

Vixxtoria, eller hur, om det inte passar, kan man försöka göra det bättre själv. Jag tror inte det blir någon "konkurrens", utan olika bloggar kompletterar varandra.